Hírek

Gyermek és ifjúsági tábor, Balatonaliga

2012. 07. 31.

A tábor témáját az értékek, az összetartozás és a közös aktivitás fogalom köré gyűjtöttük. Az értéket mentén megfogalmazott célok az emberi közösségben, együttműködéssel valósíthatók meg. Harcolunk az elszigeteltség, a kirekesztés ellen. Önkéntes segítőink példát mutatnak a társadalmi szerepvállalásban, a közösségi aktivitásban. A fiatalokat aktívan bevonjuk a program szervezésébe, lebonyolításába, folyamatos kortárssegítő felkészítés zajlik.

A célcsoportot érő hatások felkeltik az érdeklődést, motiválnak a hosszabb távú életvezetési, életmódbeli változtatásra. Azzal, hogy szervezeti keretet biztosítunk az öntevékenységhez, közös cselekvési formákat indítunk el, a résztvevőkben maradandó érzelmi változásokat váltunk ki, felkeltjük a fejlesztendő készségek, kompetenciák elsajátításának igényét, melyre a résztvevők a nyújtott élmények feldolgozásával reagálnak. A programokkal, a visszajelzés, a tájékoztatás, a csoportközeg, a szakemberek biztonságot nyújtó jelenléte, a személyes példák, a lelkesedés, a természetes kommunikatív hatásáramlások megismerése és felhasználása mindvégig fenntartja az érdeklődést, egy hosszabb távú, perspektivikus gondolkodásra sarkallja a résztvevőket.

Az adott célcsoport szükségleteihez illeszkedő tábor és kirándulás szervezése, program, kidolgozása, tartása és értékelése

Vissza az előző oldalra

Emberekért Alapítvány | 2009 | CSS 2.1 valid | HTML 1.1 valid