Hírek

Prevenció a kispesti Waldorf-iskolában

2007. 12. 06.

2007. december 6-án déli 12 órától kb. egy órás prevenciós előadást szervezett az Emberekért Alapítvány az Emberbarát Alapítvány elnöke és gyógyulófélben levő drogos kliensei részvételével a Kispesti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Gimnázium egy kellemes osztálytermében, általános iskolás korosztályú tanulók számára.

Az előadás kötetlen jellegű volt. Bereczki Sándor, az Emberbarát Alapítvány Alkohol-Drogrehabilitációs Intézetének igazgatója beszélt csaknem két évtizedes tapasztalatairól a szenvedélybetegek gyógyulásával kapcsolatban. Majd az Intézet kliensei egyenként bemutatkoztak, beszéltek drogos életük nehézségeiről, a gyógyulás folyamatáról, az Intézetbeli életünk mindennapjairól. Az iskola tanulói kérdéseket tehettek fel, melyre a fiúk teljes őszinteséggel válaszoltak.

Az óra végére egyre több kérdés érkezett, s a hangulat egyre oldottabb lett, még a humornak is volt helye, pedig a tanulók érezhették, hogy a drog témája a szó szoros értelmében halálosan komoly.

A preveciós előadás után egy oldott hangulatú falatozás következett.

Vissza az előző oldalra

Emberekért Alapítvány | 2009 | CSS 2.1 valid | HTML 1.1 valid